Bill Lawry Oval Pavilion Redevelopment

Share on Facebook Share on Twitter Share on Linkedin Email this link

Darebin City Council has embarked on an exciting project to develop a new sporting and community pavilion at Bill Lawry Oval (BLO). The Bill Lawry Oval Pavilion in Northcote is home to the Australian Rules Football and Premier Cricket training and competitions. In developing the design, Council is seeking to create a landmark pavilion that tenant clubs and the community are proud of.

We have recently finished community consultation. Thank you for your input in the second round of community engagement. We will now review the feedback which will further inform the design of the Bill Lawry Oval Pavilion redevelopment.

What’s Happened So Far

The Bill Lawry Oval Pavilion redevelopment has been designed to provide access to high quality sustainable facilities for sport and community use.

Together with Council, Brand Architects developed a concept design for the Bill Lawry Oval Pavilion Redevelopment.

You can look at the proposed concept design in more detail in the documents to the right of this page and watch the video as Brand Architects take you through the concept design.



The design reflects the scope shared with you in the first round of consultation on the project. The scope included:

  • The demolition of the existing pavilion, grandstand and other small structures on the site
  • Construction of a new fit for purpose pavilion with a multi-purpose social space, gender neutral changerooms, umpire facilities and associated support spaces
  • Landscaping within the immediate proximity of the new pavilion
  • External covered viewing areas
  • A new entrance to the pavilion to welcome visitors to the facilities
  • New pathways to connect the pavilion to the adjacent Oldis Gardens

We asked you for your feedback on the concept design in our second round of community engagement.

Please view the Bill Lawry Oval Pavilion Redevelopment project background document to the right of this page to learn more about the project background including community responses in the first round of consultation in September 2020.

What is Happening Now

Your feedback in the first round of consultation has helped to shape the proposed concept design. Council will now analyse the second round of community consultation which will further inform he concept design.

What’s happening next

We will update you with the final design.

Darebin City Council has embarked on an exciting project to develop a new sporting and community pavilion at Bill Lawry Oval (BLO). The Bill Lawry Oval Pavilion in Northcote is home to the Australian Rules Football and Premier Cricket training and competitions. In developing the design, Council is seeking to create a landmark pavilion that tenant clubs and the community are proud of.

We have recently finished community consultation. Thank you for your input in the second round of community engagement. We will now review the feedback which will further inform the design of the Bill Lawry Oval Pavilion redevelopment.

What’s Happened So Far

The Bill Lawry Oval Pavilion redevelopment has been designed to provide access to high quality sustainable facilities for sport and community use.

Together with Council, Brand Architects developed a concept design for the Bill Lawry Oval Pavilion Redevelopment.

You can look at the proposed concept design in more detail in the documents to the right of this page and watch the video as Brand Architects take you through the concept design.



The design reflects the scope shared with you in the first round of consultation on the project. The scope included:

  • The demolition of the existing pavilion, grandstand and other small structures on the site
  • Construction of a new fit for purpose pavilion with a multi-purpose social space, gender neutral changerooms, umpire facilities and associated support spaces
  • Landscaping within the immediate proximity of the new pavilion
  • External covered viewing areas
  • A new entrance to the pavilion to welcome visitors to the facilities
  • New pathways to connect the pavilion to the adjacent Oldis Gardens

We asked you for your feedback on the concept design in our second round of community engagement.

Please view the Bill Lawry Oval Pavilion Redevelopment project background document to the right of this page to learn more about the project background including community responses in the first round of consultation in September 2020.

What is Happening Now

Your feedback in the first round of consultation has helped to shape the proposed concept design. Council will now analyse the second round of community consultation which will further inform he concept design.

What’s happening next

We will update you with the final design.

Page published: 30 November 2021, 17:48