Playspace Design for DR Atkinson Reserve Reservoir

This project has now concluded for now. As the concept design is implemented in future years, this page will be updated.



After reviewing the community input and requests, Council is pleased to release the equipment concept designs for DR Atkinson playspace, Reservoir. View the Concept Design.

This concept presentation is the outcome of a unique design collaboration between Council, Reservoir Views Primary School grade 5/6 class, local Reservoir artists Ju-Yuen Chew and Sarah Johansen and Arterial Design consultants.

The project seeks to create a new playspace for the community with bespoke play structures and elements designed by local children. The play structures and elements will create a uniquely imaginative, artistic, exciting and creative playspace, directly inspired by the children who will use it. Council intends to use this project as an example to empower the children of our community and recognise their voices in our diverse community.

We would like to thank the children of Darebin for their creative ideas, including the students of Reservoir Views PS and families who attended the community day at DR Atkinson Reserve in December 2018.


Tell us what you think

Children and adults are encouraged to check out the exciting concept design and share your feedback in the section below by 26 May 2019.


What Has Happened So Far?

In December 2018, Council held a family fun day at DR Atkinson Reserve to kick-start the conversation with the community about how to improve this playspace. Thank you to all of the families and community members who attended and shared ideas. Over 170 people attended on the day and the feedback collected, including brilliant drawings by local children, helped to shape the concept design. We hope you had a wonderful time enjoying the creative workshop with Philip the Bat, circus performances and bike and blend smoothies.

Photo Gallery of the Family Fun Day is Available here.

An online survey was available from 15 December-2018 to 29 January-2019 for the community to provide their feedback and ideas for park and playspace improvements.

Following that, in February 2019, Council collaborated with Reservoir Views Primary School grade 5/6 art class to design unique play equipment at DR Atkinson Reserve. As part of this design project, local Reservoir artist Ju-Yuen Chew facilitated art workshops with the year 5/6 art classes to design a playspace for the community. The art workshops focused on broader Council themes of the environment, habitats and sustainability. The art students created fantastical model-sized artworks which were used to inform the design of play equipment, prepared by Arterial Design consultants.

The students playspace designs can be downloaded by clicking on the images below:


What Happens Next?

The feedback collected from the concept consultation will be considered by Council officers. The project will enter the detailed design development phase and construction is planned for future years.


About this Project

Council is upgrading the DR Atkinson Reserve playspace as part of the Darebin Playspace Strategy 2010-2020 and Council's commitment to improving six playgrounds a year in consultation with children. The design will be completed this year and construction will commence in future years.

The upgrade will include the following possible improvements:

  • Bespoke play structures and elements designed by local children, with a range of activities for all ages.
  • Improved amenities and landscaping including new furniture and tree plantings for shading.
  • Removal of outdated play equipment.


Location of Playspace

DR Atkinson Reserve is located in east Reservoir and can be accessed from Argyle Street and Atkinson Place. The Reserve includes the playspace near to Argyle Street which will be expanded as part of this upgrade. There is also a sports field and pavilion used by Grid Iron teams.




After reviewing the community input and requests, Council is pleased to release the equipment concept designs for DR Atkinson playspace, Reservoir. View the Concept Design.

This concept presentation is the outcome of a unique design collaboration between Council, Reservoir Views Primary School grade 5/6 class, local Reservoir artists Ju-Yuen Chew and Sarah Johansen and Arterial Design consultants.

The project seeks to create a new playspace for the community with bespoke play structures and elements designed by local children. The play structures and elements will create a uniquely imaginative, artistic, exciting and creative playspace, directly inspired by the children who will use it. Council intends to use this project as an example to empower the children of our community and recognise their voices in our diverse community.

We would like to thank the children of Darebin for their creative ideas, including the students of Reservoir Views PS and families who attended the community day at DR Atkinson Reserve in December 2018.


Tell us what you think

Children and adults are encouraged to check out the exciting concept design and share your feedback in the section below by 26 May 2019.


What Has Happened So Far?

In December 2018, Council held a family fun day at DR Atkinson Reserve to kick-start the conversation with the community about how to improve this playspace. Thank you to all of the families and community members who attended and shared ideas. Over 170 people attended on the day and the feedback collected, including brilliant drawings by local children, helped to shape the concept design. We hope you had a wonderful time enjoying the creative workshop with Philip the Bat, circus performances and bike and blend smoothies.

Photo Gallery of the Family Fun Day is Available here.

An online survey was available from 15 December-2018 to 29 January-2019 for the community to provide their feedback and ideas for park and playspace improvements.

Following that, in February 2019, Council collaborated with Reservoir Views Primary School grade 5/6 art class to design unique play equipment at DR Atkinson Reserve. As part of this design project, local Reservoir artist Ju-Yuen Chew facilitated art workshops with the year 5/6 art classes to design a playspace for the community. The art workshops focused on broader Council themes of the environment, habitats and sustainability. The art students created fantastical model-sized artworks which were used to inform the design of play equipment, prepared by Arterial Design consultants.

The students playspace designs can be downloaded by clicking on the images below:


What Happens Next?

The feedback collected from the concept consultation will be considered by Council officers. The project will enter the detailed design development phase and construction is planned for future years.


About this Project

Council is upgrading the DR Atkinson Reserve playspace as part of the Darebin Playspace Strategy 2010-2020 and Council's commitment to improving six playgrounds a year in consultation with children. The design will be completed this year and construction will commence in future years.

The upgrade will include the following possible improvements:

  • Bespoke play structures and elements designed by local children, with a range of activities for all ages.
  • Improved amenities and landscaping including new furniture and tree plantings for shading.
  • Removal of outdated play equipment.


Location of Playspace

DR Atkinson Reserve is located in east Reservoir and can be accessed from Argyle Street and Atkinson Place. The Reserve includes the playspace near to Argyle Street which will be expanded as part of this upgrade. There is also a sports field and pavilion used by Grid Iron teams.


  • Thank you for your comments! This feedback process has concluded.

    Your comments and suggestions are important and will be used to shape this exciting new playspace.

    Your comments and suggestions are important and will be used to shape this exciting new playspace.

    This project has now concluded for now. As the concept design is implemented in future years, this page will be updated.
  • This feedback process has concluded.
    This project has now concluded for now. As the concept design is implemented in future years, this page will be updated.